About Us


Over Equi-Xcel

Equi-Xcel is ontstaan vanuit passie voor paardenwelzijn. Goede, gezonde voeding is de absolute basis voor een gezond en fit paard.  “Maar hij ziet er toch goed uit?” is een veelgehoorde uitspraak. En zolang het goed gaat, gaan eigenaren niet snel op zoek naar hoe het nóg beter kan. Je weet immers niet wat je mist! Er valt echter vaak nog een hoop winst te behalen door het rantsoen precies op de behoefte van uw paard af te stemmen, en ervoor te zorgen dat de gebruikte voeders en supplementen goed op elkaar aansluiten.

Daarnaast kan te veel of verkeerde voeding de oorzaak zijn van verschillende aandoeningen en overgewicht. Geconcentreerde producten zoals een supplement of balancer, maar ook voedingsmiddelen op maat kunnen hierbij helpen. 

 

Equi-Xcel beschikt over een ruim assortiment producten, die elk met de grootste zorg zijn samengesteld. Alleen de beste grondstoffen zijn goed genoeg om de hoogste kwaliteit te kunnen leveren. Daarnaast worden wetenschappelijke onderzoeken op de voet gevolgd. Naargelang deze ontwikkelingen worden nieuwe voedermiddelen samengesteld en bestaande producten verbeterd. Zo weet u zeker dat uw paard niks tekort komt!  

 

Onderscheidend is ons Custom Made concept, waarbij u op basis van uitgebreide analyse, voer en supplementen speciaal voor uw paarden kunt laten samenstellen. 

Uiteraard kunt u bij ons terecht voor advies, zowel voor het individuele paard als voor de hele stal. 

 

Goed voeren hoeft niet ingewikkeld te zijn! Wij doen er alles aan om het u makkelijk te maken. Samen houden wij uw paard gezond en fit, met kwalitatief goede producten, maatwerk en advies. 

 

Ons Team

Nikki Blokland - Eigenaresse

Nikki is de oprichtster en eigenaresse van Equi-Xcel. Voor Nikki begon dit avontuur in 2020) nadat een fabrikant met de vraag kwam of zij het voer voor hen zou willen verkopen. Nikki sloeg dit aanbod af en kreeg daarna de kans om met deze zelfde fabrikant haar eigen voedingslijn met o.a. balancers en supplementen te ontwikkelen. Hier stond zij veel positiever in! Nikki kon nu namelijk haar kennis én vaardigheden veel beter inzetten om mensen te helpen en te ondersteunen met de juiste voeding voor het paard. 

Nog steeds doet Nikki dit werk met veel plezier en blijft zij zich ontwikkelen en Equi-Xcel uitbreiden. Zo vindt zij het enorm leuk om mee te denken en een voedingsplan op te stellen, of het nou voor 1 paard is of voor een hele stal vol! Ook geeft zij lezingen aan paardenliefhebbers en eigenaren die het interessant én belangrijk vinden om hun kennis over voeding te vergroten, om de beste zorg te kunnen bieden aan de paarden.

 

Als voedingsdeskundige op het gebied van paarden heeft Nikki diverse opleidingen gevolgd en diploma’s behaald. Deze zijn hieronder terug te vinden!

 

Opleidingen en diploma's

  • Paardenhumaniora Bilzen: Paardenhouderij
  • Aeres Training Center: Paardenvoeding 1 - Online basiscursus paardenvoeding
  • Aeres Training Center: Paardenvoeding 2 - Voeding van het (gezonde) sportpaard
  • Aeres Training Center: Paardenvoeding 3 - Voeding van het paard met spier- en locomotieproblemen en problemen aan het maagdarmkanaal
  • Aeres Training Center: Paardenvoeding 4 - Voeding van het paard met onder- of overgewicht, insulineresistentie en hoefbevangenheid
  • Aeres Training Center: Sportmassage paard I, II & III
  • Michigan State University: Equine Nutrition 
  • TOCES: Level 5 Diploma in Equine Nutrition (IP)

Bharat Kolk - Magazijnmanager

Nikki's man en onmisbare rechterhand. Bharat is verantwoordelijk voor het magazijnbeheer en het dagelijks verzenden van alle pakketten. Elke ochtend staat hij alle pakketten in te pakken en klaar te maken voor verzending. Zat er een cadeautje bij je bestelling? Die heb je van hem gekregen ;-)

Leanne van Gelder - Social Media 

Leanne is inmiddels al jaren betrokken bij Nikki als bijrijdster en verzorgster van haar paarden (dus ja, het klopt dat je de knappe merrie op haar profielfoto her en der op de site nog eens tegenkomt). Daarnaast heeft zij op meerdere evenementen geholpen waar Equi-Xcel aanwezig was! 

Sinds mei 2023 is Leanne verantwoordelijk voor alle activiteiten rondom Social Media en het bijbehorende marketingdeel. Op deze manier heeft Nikki meer ruimte om zich te kunnen focussen op de producten van Equi-Xcel en het ondersteunen/helpen van onze klanten. Leanne doet dit werk hobbymatig, in het dagelijks leven studeert zij namelijk hard voor dierfysiotherapeute.


Bent u benieuwd naar artikelen die meer over ons vertellen? U vindt ze via deze links.

Download
Equi-Xcel maakt goed voeren makkelijk
Bit Magazine - September 2020.pdf
Adobe Acrobat document 341.7 KB