Reviews


Nieuwsgierig wat onze klanten over Equi-Xcel zeggen?


"Ik heb echt allerlei soorten paarden en pony's op stal staan. Van jong talent tot internationaal GP-paard, en wat oudere paarden. Ik gebruik dan ook veel verschillende producten van Equi-Xcel. Het is gemakkelijk te voeren, en de paarden eten het goed. 

 

Als basis voer ik mijn paarden de balancers. De jonge paarden krijgen de Youngster. Ze groeien goed, zien er mooi glanzend uit, en zijn fit en energiek. Wanneer ze ouder zijn en aan het werk gaan, gaan ze over op Sport. 

 

Ook gebruik ik een aantal supplementen. Omdat de meeste van mijn paarden wat heet zijn, gaan de potten Relax er hier snel doorheen. Het haalt mooi de scherpe randjes eraf, waardoor ze fijn bewerkbaar en te rijden blijven. 

De 20-jarige leermeester waar mijn dochter op rijdt krijgt de Joint Flex. Hij is een stuk soepeler in zijn bewegingen sinds zijn gewrichten wat ondersteuning krijgen.

 

Equi-Xcel zorgt er met goed advies en kwalitatieve producten voor dat ik mij volledig kan focussen op mijn paarden en de sport. Ik ben zeer tevreden met de resultaten!"

 

- A. Kordatzaki

Internationaal Grand Prix-amazone


"Voor mijn paard gebruik ik de Muscle Fit voor haar spierherstel. Ze is in december 2019 spierbevangen geraakt en om haar spierherstel na training extra te bevorderen ben ik Muscle Fit gaan gebruiken. Wat ik voornamelijk merk is dat ze na een intensieve training minder moeite heeft de dag na deze training. Normaal was ze stijf, maar dat is nu zo goed als weg. De ‘opstart-fase’ aan het begin van mijn trainingen is niet meer zo lang!

 

Ook gebruik ik de Performance Power Pellets om haar spieren net die extra boost te geven. Hiervan merk ik bij regelmatige training een mooie groei van spiermassa. Momenteel staat mijn paard door een blessure niet in training, maar door het blijven voeren van de Power Pellets merk ik dat er minder sprake is van spierafbraak. Ik heb goede hoop dat als we weer mogen rijden, we niet weer van voor af aan hoeven op te bouwen. 

 

Wij zijn heel enthousiast over de producten van Equi-Xcel, mijn paard eet het super en heeft er echt baat bij!"

 

- M. van Dijk


"Een paar weken geleden had ik een bericht geplaatst met ervaringen met supplementen die bij een paard even het scherpe randje eraf haalt. Ik ben daardoor in contact gekomen met Nikki van Equi-Xcel.

 

Ik liep eigenlijk tegen een paar dingen aan onder het rijden, de jonge De Niro was bijvoorbeeld zeer gespannen als er een ander paard bij in reed, en ook wil hij graag alles zien en horen! Super leuk, ik hou daar wel van!! Maar hij kon daardoor ook een beetje in zijn bubbel blijven hangen en daardoor creëerde hij een bepaalde vorm van angst, wat dus uit liep op echt alles zien, overal bang van worden, achter de hulp blijven, en blokkeren van alles, en het verkeerd gebruik van zijn spieren. Iets wat mij totaal niet lekker zat, omdat ik vind dat het paard ten allertijden een happyathlete moet zijn. 

 

Nikki rade mij aan om Equi-Xcel Relax te proberen, dit is een supplement en bevat o.a. een hoge dosering magnesium en L-Tryptofaan. Ik ben hier nu een volle maand mee bezig, en heb de De Niro in die tussen tijd rust gegeven, en 2 dagen gelongeerd voordat ik er weer op stapte, aan de longe was het gelijk al een heel ander paard, ipv dat hij in paniek kon raken en echt alleen bezig was met alles om zich heen, en andere paarden, was die al veel meer op mij gericht! En kwam juist tot rust ipv zich volledig op te fokken.

Ook met opstappen merkte ik al direct het verschil. Ipv dat meneer loperig werd en alleen maar groot naar voren wil en druk wil zijn, merkte ik gelijk rust! Wat is dat een heerlijk gevoel, ik nam een overgang naar de draf, en per direct voelde ik een werkwillig paard, oplettend op mij. Wachtend op mij, en natuurlijk is die nog zoekende, en moet die nog veel leren, maar ik kan nu de pas afmaken, hij heeft meer ritme en balans daardoor, en ik kan eindelijk echt fijn met hem aan het werk! 

En wauw, wat ben ik blij met hem en met Equi-Xcel!

 

Nikki, bedankt. Ik ben trots, en ga nog vele kilometers van dit paard genieten. Ik zoek altijd de fouten als eerste bij mezelf, als medisch en het zadel etc goed ligt! Maar ik kan je zeggen, dit maakt het mij echt een stukken makkelijker! En hij heeft echt plezier in het werk nu! En dat is wat voor mij het allerbelangrijkste is. "


- Wesley de Groot
Wess Equestrian


"Mijn paard is moeilijk op gewicht te krijgen en te houden. 1.80 groot, kieskeurige eter en besluit ook nogal snel dat ie iets toch niet meer lust. ik besloot Nikki om advies te vragen. Nikki nam uitgebreid de tijd (op zondagavond notabene!) om mijn vragen te beantwoorden en mee te denken in mijn moeilijke casus; paard is groot, te licht, mag meer bespiering, snel heet, eet bijna geen poeders en ohja, lust bijna niks. Na een milde koliek-aanval (nog voor ik het bestelde voer kon proberen) belandde we met hem ook nog in de kliniek, ik wilde zeker weten hoe het met zijn maag zat en mijn vermoedens werden bevestigd: hij had forse maagzweren. 

 

In overleg met de dierenarts en Nikki zijn we de medicatie opgestart maar ook met de nieuwe voeding. Na beëindiging van de medicatie zijn we  -wederom in overleg met Nikki en de dierenarts- begonnen met de Digest. beetje huiverig, want poeders zorgen er normaal voor dat meneer AL zijn eten laat staan, maar hij eet het met smaak op. Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en medicatie- en maagzweren vrij, en kan ik zeggen dat ik echt een ander paard heb. 

Ten eerste eet hij met smaak van de brokken (ook met poeder), hij is relaxter, is al ruim 100 kilo aangekomen, zit beter in zijn vacht en is fit maar niet schieterig.

 

Het contact met Nikki verloopt echt heel fijn. Nikki was oprecht bezorgd en geïnteresseerd gedurende het hele proces om mijn paard en heeft ons echt super voorgelicht. Ik moet zeggen dat ik sceptisch was over de hoeveelheden icm een paard dat moet aankomen, maar ik kan niet anders zeggen dan dat hij echt enorm is aangekomen. Normaal laat hij zijn brokken na een paar happen gewoon staan en krijgen we dus van normale brokken de aanbevolen hoeveelheden er niet in. maar met Equi-Xcel eet hij alles op en komt hij goed aan. 

 

Nikki, nogmaals bedankt voor alles!"

- Anne van Boxtel - van Vugt


"Toen Nikki mijn schimmel Ugly aan het scheren was merkte zij dat hij last heeft van mestvocht en we raakten aan de praat over zijn dieet. Omdat hij al richting de 20 gaat en regelmatig last heeft van zijn maag voer ik hem slobber (Mash & Mix Wellness van Cavalor) bij. Nikki raadde mij aan om Equi-Xcel Digest te gaan gebruiken. Zij heeft toen ook een volledige voedingscan gedaan en we hebben het krachtvoer vervangen door een Senior Balancer brok en Equi-Xcel Muscle Max toegevoegd aan het menu om zijn rug iets voller te maken. Ik ben erg blij met de resultaten de laatste maanden. Het mestvocht is veel minder geworden en soms dagenlang helemaal weg. Ugly is vol energie, vrolijk en tevreden en het is heel fijn van iedereen op de manege te horen hoe goed hij eruit ziet. Inmiddels zijn meer ruiters ook overgestapt op de Balancer brokken en Digest en ik heb alleen maar positieve dingen gehoord."

 

- Kris Dorst & Ugly Kid Joe


Mail jouw review naar info@equi-xcel.nl!