Reviews & Partners


Nieuwsgierig wat onze klanten over Equi-Xcel zeggen?
Mail jouw review naar info@equi-xcel.nl, en wij plaatsen hem op de website!


"Ik heb echt allerlei soorten paarden en pony's op stal staan. Van jong talent tot internationaal GP-paard, en wat oudere paarden. Ik gebruik dan ook veel verschillende producten van Equi-Xcel. Het is gemakkelijk te voeren, en de paarden eten het goed. 

 

Als basis voer ik mijn paarden de balancers. De jonge paarden krijgen de Youngster. Ze groeien goed, zien er mooi glanzend uit, en zijn fit en energiek. Wanneer ze ouder zijn en aan het werk gaan, gaan ze over op Sport. 

 

Ook gebruik ik een aantal supplementen. Omdat de meeste van mijn paarden wat heet zijn, gaan de potten Relax er hier snel doorheen. Het haalt mooi de scherpe randjes eraf, waardoor ze fijn bewerkbaar en te rijden blijven. 

De 20-jarige leermeester waar mijn dochter op rijdt krijgt de Joint Flex. Hij is een stuk soepeler in zijn bewegingen sinds zijn gewrichten wat ondersteuning krijgen.

 

Equi-Xcel zorgt er met goed advies en kwalitatieve producten voor dat ik mij volledig kan focussen op mijn paarden en de sport. Ik ben zeer tevreden met de resultaten!"

 

- A. Kordatzaki

Internationaal Grand Prix-amazone


"Voor mijn paard gebruik ik de Muscle Fit voor haar spierherstel. Ze is in december 2019 spierbevangen geraakt en om haar spierherstel na training extra te bevorderen ben ik Muscle Fit gaan gebruiken. Wat ik voornamelijk merk is dat ze na een intensieve training minder moeite heeft de dag na deze training. Normaal was ze stijf, maar dat is nu zo goed als weg. De ‘opstart-fase’ aan het begin van mijn trainingen is niet meer zo lang!

 

Ook gebruik ik de Performance Power Pellets om haar spieren net die extra boost te geven. Hiervan merk ik bij regelmatige training een mooie groei van spiermassa. Momenteel staat mijn paard door een blessure niet in training, maar door het blijven voeren van de Power Pellets merk ik dat er minder sprake is van spierafbraak. Ik heb goede hoop dat als we weer mogen rijden, we niet weer van voor af aan hoeven op te bouwen. 

 

Wij zijn heel enthousiast over de producten van Equi-Xcel, mijn paard eet het super en heeft er echt baat bij!"

 

- M. van Dijk


"Een paar weken geleden had ik een bericht geplaatst met ervaringen met supplementen die bij een paard even het scherpe randje eraf haalt. Ik ben daardoor in contact gekomen met Nikki van Equi-Xcel.

 

Ik liep eigenlijk tegen een paar dingen aan onder het rijden, de jonge De Niro was bijvoorbeeld zeer gespannen als er een ander paard bij in reed, en ook wil hij graag alles zien en horen! Super leuk, ik hou daar wel van!! Maar hij kon daardoor ook een beetje in zijn bubbel blijven hangen en daardoor creëerde hij een bepaalde vorm van angst, wat dus uit liep op echt alles zien, overal bang van worden, achter de hulp blijven, en blokkeren van alles, en het verkeerd gebruik van zijn spieren. Iets wat mij totaal niet lekker zat, omdat ik vind dat het paard ten allertijden een happyathlete moet zijn. 

 

Nikki rade mij aan om Equi-Xcel Relax te proberen, dit is een supplement en bevat o.a. een hoge dosering magnesium en L-Tryptofaan. Ik ben hier nu een volle maand mee bezig, en heb de De Niro in die tussen tijd rust gegeven, en 2 dagen gelongeerd voordat ik er weer op stapte, aan de longe was het gelijk al een heel ander paard, ipv dat hij in paniek kon raken en echt alleen bezig was met alles om zich heen, en andere paarden, was die al veel meer op mij gericht! En kwam juist tot rust ipv zich volledig op te fokken.

Ook met opstappen merkte ik al direct het verschil. Ipv dat meneer loperig werd en alleen maar groot naar voren wil en druk wil zijn, merkte ik gelijk rust! Wat is dat een heerlijk gevoel, ik nam een overgang naar de draf, en per direct voelde ik een werkwillig paard, oplettend op mij. Wachtend op mij, en natuurlijk is die nog zoekende, en moet die nog veel leren, maar ik kan nu de pas afmaken, hij heeft meer ritme en balans daardoor, en ik kan eindelijk echt fijn met hem aan het werk! 

En wauw, wat ben ik blij met hem en met Equi-Xcel!

 

Nikki, bedankt. Ik ben trots, en ga nog vele kilometers van dit paard genieten. Ik zoek altijd de fouten als eerste bij mezelf, als medisch en het zadel etc goed ligt! Maar ik kan je zeggen, dit maakt het mij echt een stukken makkelijker! En hij heeft echt plezier in het werk nu! En dat is wat voor mij het allerbelangrijkste is. "


- Wesley de Groot
Wess Equestrian


"Mijn paard is moeilijk op gewicht te krijgen en te houden. 1.80 groot, kieskeurige eter en besluit ook nogal snel dat ie iets toch niet meer lust. ik besloot Nikki om advies te vragen. Nikki nam uitgebreid de tijd (op zondagavond notabene!) om mijn vragen te beantwoorden en mee te denken in mijn moeilijke casus; paard is groot, te licht, mag meer bespiering, snel heet, eet bijna geen poeders en ohja, lust bijna niks. Na een milde koliek-aanval (nog voor ik het bestelde voer kon proberen) belandde we met hem ook nog in de kliniek, ik wilde zeker weten hoe het met zijn maag zat en mijn vermoedens werden bevestigd: hij had forse maagzweren. 

 

In overleg met de dierenarts en Nikki zijn we de medicatie opgestart maar ook met de nieuwe voeding. Na beëindiging van de medicatie zijn we  -wederom in overleg met Nikki en de dierenarts- begonnen met de Digest. beetje huiverig, want poeders zorgen er normaal voor dat meneer AL zijn eten laat staan, maar hij eet het met smaak op. Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en medicatie- en maagzweren vrij, en kan ik zeggen dat ik echt een ander paard heb. 

Ten eerste eet hij met smaak van de brokken (ook met poeder), hij is relaxter, is al ruim 100 kilo aangekomen, zit beter in zijn vacht en is fit maar niet schieterig.

 

Het contact met Nikki verloopt echt heel fijn. Nikki was oprecht bezorgd en geïnteresseerd gedurende het hele proces om mijn paard en heeft ons echt super voorgelicht. Ik moet zeggen dat ik sceptisch was over de hoeveelheden icm een paard dat moet aankomen, maar ik kan niet anders zeggen dan dat hij echt enorm is aangekomen. Normaal laat hij zijn brokken na een paar happen gewoon staan en krijgen we dus van normale brokken de aanbevolen hoeveelheden er niet in. maar met Equi-Xcel eet hij alles op en komt hij goed aan. 

 

Nikki, nogmaals bedankt voor alles!"

- Anne van Boxtel - van Vugt


"Toen Nikki mijn schimmel Ugly aan het scheren was merkte zij dat hij last heeft van mestvocht en we raakten aan de praat over zijn dieet. Omdat hij al richting de 20 gaat en regelmatig last heeft van zijn maag voer ik hem slobber (Mash & Mix Wellness van Cavalor) bij. Nikki raadde mij aan om Equi-Xcel Digest te gaan gebruiken. Zij heeft toen ook een volledige voedingscan gedaan en we hebben het krachtvoer vervangen door een Senior Balancer brok en Equi-Xcel Muscle Max toegevoegd aan het menu om zijn rug iets voller te maken. Ik ben erg blij met de resultaten de laatste maanden. Het mestvocht is veel minder geworden en soms dagenlang helemaal weg. Ugly is vol energie, vrolijk en tevreden en het is heel fijn van iedereen op de manege te horen hoe goed hij eruit ziet. Inmiddels zijn meer ruiters ook overgestapt op de Balancer brokken en Digest en ik heb alleen maar positieve dingen gehoord."

 

- Kris Dorst & Ugly Kid Joe


"Dat Equi-Xcel werkt kun je aan onze paarden zien. Deze super-atleten glimmen je tegemoet en hebben precies de juiste energie voor het werk dat ze moeten doen

 Op 2 maart 2021 hebben we ons vertrouwen gelegd in Nikki Blokland en haar voermerk Equi-Xcel. Na veel overleg en uitleg hebben wij de sprong gewaagd om als manege bedrijf een andere richting op te gaan. Eigenlijk de richting die voor alle paarden geld. Leven op ruwvoer en aanvullen met brokjes wat het ruwvoer niet kan bieden.

 

Rust en ruimte - Voor ons had  het overstappen op de balancer van Equi-Xcel heel veel voordelen, zo voeren we nog maar 1 keer een kleine hoeveelheid brokjes per dag  In plaats van 3x een grote hoeveelheid waardoor voernijd verleden tijd is. 

 

Controle - Samen met Nikki kijken we periodiek naar de kwaliteit van het hooi en hoe de paarden het doen en stellen, als het moet de behoefte van de paarden daarop aan. De paarden van Stichting manege De Ruif hebben onbeperkt toegang tot ruwvoer doormiddel van slowfeeders.

 

Een steuntje in de rug - Voor de paarden die iets extra's nodig hebben heeft Nikki ook een breed aanbod aan supplementen waar zij ook maar al te graag over informeert en bijstaat. Dit heeft zo veel succes gehad dat 80% van onze pensionklanten ook zijn overgestapt naar de supplementen van Equi-Xcel

 

Wij van Team Manege De Ruif vinden de samenwerking met Nikki van Equi-Xcel heel fijn! Ze denkt altijd met ons mee en is heel klant gericht. Wij zijn super tevreden.

Je kan Nikki Om advies vragen maar ze vind het ook nooit een probleem en stiekem ook wel een beetje leuk om lezingen te geven over het voer en het verteringsstelsel van je paard. Tijdens onze instructie weken is ze altijd vaste spreker en hangen de studenten (en wij stiekem ook) aan haar lippen."

 

- Rebecca Peijpers

Hippisch Bedrijfsleidster bij Stichting Manege De Ruif


"Tegenwoordig is het erg lastig om een geschikt dieet samen te stellen voor je paard, omdat er een heel groot aanbod is aan paardenvoeding. Mijn zoektocht naar een geschikte leverancier voor voer en supplementen begon weer sinds ik mijn op dit moment bijna 4-jarige lusitano Quin kocht met PSSM2/MIM.

Op het evenement 'Dag van het Iberische Paard' raakte ik in gesprek met Nikki, uiteraard ook over mijn ‘’zieke’’ paard. Menig paardenhouder en voerleverancier gelooft niet helemaal in PSSM2/MIM. Ik als eigenaar van een paard met deze aandoening vind het daarom een erg sterk punt dat Nikki hier wel voor open stond. Zij deed mij op dat moment het aanbod om Quin zijn voeding helemaal na te kijken. Uiteraard heb ik contact opgenomen met haar en heeft zij mij heel goed geholpen om een passend dieet voor Quin samen te stellen naast zijn ruwvoer.

Momenteel krijgt Quin dagelijks de Relax, Fenegriek, Muscle Max, Muscle Fit, Magnesium en de Balancer in poedervorm. Recent hebben wij de Muscle Fit toegevoegd aan zijn dieet. Ik kon heel goed merken dat dit product verandering bracht in zijn gedrag en lichaamsgesteldheid. Zijn spieren zijn niet hard en zijn mentale gesteldheid is veel rustiger. Quin heeft met hele warme en hele koude dagen last van zijn spieren, maar de supplementen die hij nu krijgt geven hem de extra ondersteuning welke hij nodig heeft. De spier-ondersteunende supplementen worden ook verhoogd voor en na het krijgen van bijv. een wormenspuit of enting.

Ik voer mijn andere paard Rolex (een 2-jarige lusitano hengst) ook de producten van Equi Xcel, hij krijgt de Youngster (Balancer) en hij eet deze brok met plezier. Recent had Rolex wat last van zijn buik. Rolex laat niet snel zien als er iets is, dus op het moment dat ik doorhad dat er iets aan de hand was met zijn buik heb ik uiteraard meteen contact opgenomen met Nikki. Na overleg de Digest toegevoegd aan zijn dieet. Na een aantal dagen was zijn buik vele malen rustiger!

Gedurende de periode vanaf het begin dat ik klant werd bij Nikki tot nu heb ik regelmatig contact gezocht met haar om te brainstormen over de voeding welke ik mijn paarden aanbied. Nikki is altijd goed te bereiken zowel op social media als op Whatsapp. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik een zeer tevreden klant ben, niet alleen qua hulp in de voeding maar ook mijn bestellingen komen optijd aan. Daarnaast zien de producten er altijd goed uit!

De producten van Equi Xcel zijn een waardevolle toevoeging m.b.t. de mentale en fysieke gesteldheid van mijn paarden. Deze producten en het advies van Nikki geven mij als paardeneigenaar een gerust en vertrouwd gevoel."

- Kelly Oosterbeek


"Sinds onze paarden aan huis staan en we veel meer zelf het voermanagement gingen overnemen was ik heel blij dat Nikki hierbij kon helpen! Ik heb 3 pony’s, waarvan 1 van 42 jaar met PPID en 1 met gevoelige darmen & PPID. Een flinke uitdaging om te voeren… Voor de darmen heb ik een hoop geprobeerd, helaas weinig met succes, we zijn begonnen met Digest, die werkte helaas net niet voldoende en we moesten verder kijken. Ze heeft speciaal voor mij de Bentoniet aangeschaft die eigenlijk niet in het assortiment zit.. En het werkt! Hij doet het er super op. Verder staan ze alle drie op de Senior balancer en de twee oudjes nog op de Duivelsklauw. Heel fijn dat je goed kan overleggen en altijd wel met een (persoonlijk) geschikt supplement de deur verlaat!

 

Nogmaals veel dank!"

- Tamarah Turkenburg


Partners


Ook partner of verkooppunt worden? Neem snel contact op!

 

Dierenartspraktijk Edam/Naarden levert professionele en persoonlijke diergeneeskundige zorg, voor zowel huisdier als paard.

U kunt bij ons terecht voor alle preventieve zorg, waaronder vaccineren en advies over ontworming en ontvlooiing. Indien uw paard of huisdier klachten heeft, staan wij voor u klaar. De praktijk is zodanig ingericht en van moderne apparatuur voorzien, dat het grootste deel van voorkomende klachten kan worden behandeld.
De mobiele paardenpraktijk beschikt onder andere over röntgen- en echoapparatuur, waardoor veel diagnostiek gewoon aan huis kan worden uitgevoerd. Naast algemene paardengeneeskunde en beeldvorming, zijn wij gespecialiseerd in de begeleiding van sportpaarden. 
Dierenartspraktijk Edam/Naarden behandelt paarden van alle leeftijden en van alle niveau’s; onbeleerd, recreatief tot internationaal. In de ondersteuning van lijf en geest adviseren we verschillende voeders en supplementen. De lijnen van Equi-Xcel zijn daar één van. De resultaten verbazen ons elke keer!


Uw paardenarts met een luisterend oor en daadkrachtige aanpak.

De Stelling Paardenartsen giet de paardengeneeskunde in een nieuw jasje. Wij hebben een verfrissend brede kijk op de hulpvraag van u als eigenaar. We plaatsen het individuele paard in een groter geheel, wat betekent dat we verder kijken dan uw vraag op zich. U kunt van ons écht tijd en verdieping verwachten.


L.A. Equistyle onderscheid zich van andere shops door veelal producten van unieke merken te verkopen waardoor wij een exclusief assortiment hebben dat je nergens anders zult vinden. Daarbij bieden wij een zeer goede service en geven we indien gewenst persoonlijk advies. Het assortiment wordt met zorg samengesteld en alle producten worden door ons dan ook uitvoerig getest voordat de producten te bestellen zijn in onze webshop. Hierdoor kunnen wij altijd een goed en deskundig advies geven. 

Wij staan 100% achter alle merken en producten die wij verkopen, hier hebben wij dan ook heel bewust voor gekozen. 

Daarnaast vinden wij het enorm belangrijk om een goede service te bieden. Het is dan ook mogelijk ons 24 uur per dag een chatbericht of whatsappje te sturen welke wij zo snel mogelijk proberen te beantwoorden. We denken graag met je mee en staan altijd open voor vragen! 

 


Joyce van Schaick - Stal Meerzicht

 

Dressuuramazone Joyce van Schaick rijd met haar paarden Glendale, Isidor en Jack regelmatig wedstrijden op subtopniveau. Haar absolute topper Well Done Sollenburg, welke zij zelf heeft opgeleid, brengt zij nationaal en internationaal uit in de Grand Prix. 

Joyce van Schaick is naast dressuuramazone ook eigenaresse van pension- en dressuurstal Stal Meerzicht in Abcoude. Hier is zij iedere dag bezig met dat wat ze het liefste doet: het opleiden en trainen van jonge paarden met als doel ze klaar te maken voor de wedstrijdsport. Naast het opleiden en trainen van dressuurpaarden heeft Joyce ook regelmatig paarden in de verkoop. Ze is tevens gediplomeerd instructrice (Orun 3de fase) en bevoegd om dressuurtrainingen te geven op elk niveau.


Anna Kordatzaki - Roosen Horses

Jiochanna-Androniki ‘Anna’ Kordatzaki is een Nederlands-Griekse amazone. Woonachtig in Nederland, uitkomend voor haar vaderland Griekenland. Met Roosens Westpoint (Lancet x Forest XX) is Anna al jaren een van de meest succesvolle dressuuramazones voor Griekenland. Met ruim 30 jaar aan ervaring in de paardenwereld en deelname aan vele internationale wedstrijden in heel Europa heeft Anna al een hele staat van dienst. Naast amazone is Anna ook actief als instructrice, jurylid en fokker. Diverse sportpaarden, fokmerries en talentvolle nafok uit eigen fokkerij hebben zich al goed bewezen.